petek, marec 28, 2008

Pomlad - apčiih<<<

NUJNO moram napisat še en post preden Bia začne urno puzat' in ji pokuka ven prvi zobek (jap, še vedno je brezzoba biba)

Malo pred prazniki so naju nepričakovano poklicali iz jeseniške bolnišnice in naju povabili na 4-dnevni dopust pod Mežaklo. Beri: Bia je imela, zahvaljujoč negativnim krvnim in kožnim testom, uvajanje kravjega mleka.


To je izgledalo nekako tako, da je dobivala doze mleka (aptamil). Najprej 2x 5ml, nato 10ml. Naslednji dan zopet 10ml, nato 20ml, nato 30ml. In še naslednji dan 30ml in 60ml. Nato pa so končno nehali, ker je bila malči že od prvih 10ml čisto rdeča, flekasta in praskava. Za vsak slučaj, če bi prišlo še do kake hujše reakcije sva tako ostali tam še en dan. Bia je bila super pridna in lepo prenašala vse skupaj.

Spremenilo se ni torej nič, alergija je še vedno. Lahko da so bili lažno negativni testi (tudi na jajca in vse) lahko pa da prenese določeno obremenitev. Smo še naprej v svetu veganov z zajčkom ;)


Da pa nisva šli čisto za brezveze na Jesenice, sva za domov vzeli en prehlad in slabo vreme. Meni gre že na bolje, Bii pa je udarilo še na očke. So ti otroci sploh kdaj zdravi?!


Nato pa smo prišli domov, pobarvali nekaj jajčkov in nekako "pustili" Bii, da jih poštrunca. V pičlih 3 sekundicah.

Malenkosten napredek je tudi pri kobacanju. Šiba jo pa takole...

5 komentarjev:

Anita pravi ...

OOo kok je huda. :)

Sem že čakala kdaj se boste kaj oglasili. Pa vidim da ste imeli opravke.
Upam da se kmalu kaj vidimo. :)

Špela pravi ...

Hej! Tudi mi spremljam Enejeve korake, super dečko! Mislim, da se Bia nebi nič branila kakšnega snidenja (k je hud tip pa to ;) ) Kakšen petek pri isteniču? ;)

Anita pravi ...

Hi, hi.. ja upajmo da bo še kdaj uspelo. Drugače ga bo pa mami pripeljala kdaj s seboj do Kranja ko bo prišla delat zavarovane police. :) A BIa jo že ima? ;)

Špela pravi ...

To ima pa oči čez... :)
Lahko pa prideta predstavit kakšni so kaj pogoji in benefiiti...
(btw a obstaja kakšno zavarovanje, da ne plačuje mamica sobivanja z otrokom v bolnišnici?)

Anita pravi ...

No, super, smo zmenjeni. :)
Pa še v službi lahko rečem, da sem delala.;)
Za tole plačevanje bom pa preverila, pa sporočim.