torek, februar 26, 2008

Biini piškoti (No.1)

Bia je že ornk bejba! Včeraj v posvetovalnici so jo izmerili in stehtali - meri 67cm in je težka 8325g! :)

Ker pa takšne ornk bejbe rabijo tudi kaj za posladkat, smo Bii naredili home made prilagojene kekse. Tako da za ziher ni nobenih grdih E-jev, jajc, mleka, glutena, ....



Bia je kar zadovoljna z njimi... Da pa bo v bodoče še kaj bolj za "učke" pa sledi še dekoracija škatle za piškote. (ki pa ji je že sedaj ful všeč)


5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

lahko prilepis recept? Bi nam prisel prav:)
dober tek! :)

Špela pravi ...

Recept sem jaz malo priredila... V bistvu sem vzela popolnoma klasičen receptza kekse, s tem da sem nadomestila jajca s tistim "zvarkom" praška in vode (pač ta egg replacer(?)), namesto običajne moke sem dala sojino (pa drugič ne bom več, ker nam ta soja tut že kar mal čez ušesa ven gleda). Potem pa še margarina (lahka, od najboljšega soseda) in sladkor.
Količina za dva pekača je približno taka: 20dkg moke, 10dkg sladkorja, 1žlička egg r.+voda, 10dkg margarine, 1/2 pecilnega praška in 1/2 vanilinega sladkorja.

Upam, da vam kaj rata ;) Meni je za prvi poskus kar fajn, se mi zdi (glede na to, da te piškotke tudi drugi pohvalijo, pri ostali Biini hrani pa se le pačijo ;) )

Špela pravi ...

Pa se popravljam, skozi ušesa, ne čez ušesa ;)

Anonimni pravi ...

ok, super, hvala. Sojine moke pri nas tudi ne smemo uporabljat, bomo kr navadno, al pa rizevo... pa ce mleka in jajck ne sme, potem mormo tut drugo margarino kupvat - Gea, al kaj ze, ker nima nic mleka notr... v glavnem... noro :)

lp, S.

Unknown pravi ...

Np, spela :)

Jaz še nisem uporabila Gea margarine, gre Mercator lahka margarina čisto ok skozi.

Smo pa dobili danes še krvne teste negativne, tako da nas čaka 4dnevno uvajanje mleka. Pa sem kar skeptična kako bo... (ker pač pri majčkenih so lahko lažno negativni testi...)