četrtek, marec 25, 2010

Prvič...

Začetku začetek skoraj enak tisoč barv pa da le en cvet, prve stopinje, prvi korak, prvi dan obračajo svet. Počasi rastemo, se prehitevamo, božamo, grizemo, v svoji lastni školjki si sam. Prvič je takrat, ko najbolj boli, mami najlepši smo vsi, dnevi in ure, leta vsem nam, trenutki vsi v brezdan. (V.Kreslin)

Pa smo ga dočakali, Biin prvi vrtčevski dan. Tja se je odpravila čisto navdušena z ruzakom za v vrtec in Becico (just in case). Nočem pisati kot neka sentimentalna koza, ampak dejansko je to en korak nazaj zame, kot mami. Ampak jo je pa vedno veselje gledati, ko jo pridem iskat, kako se igra s sovrstniki, kako sodeluje z drugimi. Skratka, solze so bile sprva res samo moje, kasneje pa je prišlo tudi malo za Bio. Vendar to je ja normalno.Še en "prvič" pa nas je čakal v soboto, ko je imela Bia svoj prvi pravi vrtčevski nastop :) Kiklica obvezna, trema prisotna. Tako da malo je bila na odru, malo pa v prvi vrsti pri meni v naročju, kjer pa sva toliko bolj ploskali.

Ob posebni priložnosti je bila potrebna tudi sladica, tiramisu, ki ga je Bia preimenovala v tortico. In seveda tortice imajo svečko in smo piiihaliiii (malo je manjkalo pa bi zapeli še "vse najboljše" :)
Na vrtčevski prireditvi ob tednu družine, so vsi otroci svojim staršem poklonili darilo - potiskano eko vrečko.
Takole pa zgleda razgrnjen Biin prvi izdelek in darilo za očija in mamico...
S čustvi nabiti prviči...

3 komentarji:

MajciVa pravi ...

Res lepo... Imam kar solzne učke. Res je prava princeska. : )

Anita pravi ...

O, čestitke Bii, za korak naprej, pa mami, da je preživela korak nazaj. :)

Luštne tele vrečkice, sem razmišljala, da bi mi to počeli na Enejev rojstni dan v vrtcu.

Špela pravi ...

Maja, čist prekmalu pride tale vrtec :)

Anita, vrečkice so res uporabne pa super luštne pridejo. Biina skupina se imenuje "rožice", zato so risali le-te. Ena skupina je imela pa tako kao deblo od drevesa narisano in potem od vseh dlani odtisnjene, da je zgledalo kot barvna krošnja. Ful luštno!